Hälsingland mot rasism och fascism!
Mångfald, tolerans och öppenhet
Hela Sverige tillsammans
© Copyright 2014 - Helsingland mot rasism - All rights reserved


Hälsingland mot rasism. Edsbyn
E-post: contact@helsinglandmotrasism.org
> Opinion
Se verkligheten i ögonen
Våga delta i debatten mot rasism/fascism
Nya tag krävs för att visa var skåpet skall stå. Vi är för solidaritet, jämnlikhet, gemenskap och antirasism.

Och vad ser vi nu. Inte tillåta de nya Moderaterna - vad är nytt? - tillsammans med ett rasistiskt parti hota välfärden som arbetar för att öka klyftorna och ojämnlikheten i samhället vilket skett. Oavsett om rasismen marscherar på gator, framförs i media, sitter i riksdagen, innebär den alltid att det demokratiska samhället är hotat.

Om människor avstår från att delta i debatten, inte vågar yttra sina åsikter mot hat och rasism, är detta beklagligt. Tillsammans kan vi göra något mot främlingsfientlighet genom att skapa ett solidariskt samhälle där gemenskap och ansvar ges, i stället för den sociala nedmonteringen mot ett egoistiskt och självbelåtet samhälle som nu sker.

Alla människor
har lika värde oavsett hudfärg och bakgrund är den grundtanke som all folkrätt vilar på. Ni som funderar på att rösta på SD, öppna ögonen och se verkligheten och inte de blå-gula dunster i ögonen som ges. Nästan dagligen - jag har tappat räkningen - hör vi talas om kandidater med rasistiska kommentarer i media, på gator och torg, dödshot (glöm inte järnrörsskandalen) som tyder på en stor dubbelmoral. Ursäkterna man kommer med lyder: "bara på skoj, lite påstrukna, menade det inte". Och glöm inte att SD bildades av nazister och skinnskallar. Ränderna går aldrig ur

Sverige skall vara ett land där alla är lika värda, känner sig delaktiga, arbetar tillsammans för att uppnå solidaritet och jämlikhet fritt från rasistiska fördomar och klasstillhörighet - Sverige, en för alla, alla för en.
/Hans
  English