Hälsingland mot rasism och fascism!
Mångfald, tolerans och öppenhet
Hälsingland - En för alla. Alla för en!
   Svenska       English

Facebook    Twitter       Blogg
© Copyright 2014 - Helsingland mot rasism - All rights reserved

Hälsingland mot rasism. Edsbyn
E-post: info@helsinglandmotrasism.org
Nu tar vi ställning tillsammans mot intolerans, rasism och främlingsfientlighet i Häsingland och Sverige
Manifestation för mångfald, tolerans och öppenhet

Lördagen 6 september, 2014 bjöds politiska partier, kyrkor och organisationer från Ovanåker kommun till en gemensam manifestation vid Långheds bygdegård utanför Alfta. Manifestationen avslutar en heldag i Långhed där Rättvisefesten och Långheds marknad gick av stapeln.

Talare vid manifestionen var Bo Forsberg, Diakonia, Yoomi Renström, kommunalråd Ovanåkers kommun och Lena Wängmark, kyrkoherde i Bollnäs. Det blir också medverkan av nysvenskar från bygden. Efter manifestationen blir det ett panelsamtal med politikerna om dagens tema.

Att de flesta politiska partierna, tillsammans med övriga organisationer samlas till en gemensam manifestation för mångfald är unikt och lovar gott för framtiden!

Nästa aktivitet blir ett öppet hus Lördagen den 11 april, 2015.

Med titeln ”Vi vägrar enas i hat – ett Ovanåker för alla”.
Mer information kommer snart.
Kampanj och debatt
Debatt/Gästbok
välkommen att skriva
dina kommentarer
FN: Oroande ökning av hatbrott i Sverige

I samband med minnesdagen om förintelsen idag kommer också rapporter om en rad nazist aktioner av nazistiska Svenska motståndsrörelsen runt om i Sverige. Vad annat var att vänta?

Igår hamnade Sverige återigen för andra gången om hur väl vi följer FN:s konventioner för mänskliga rättigheter. Inför granskningen hade FNs kontor för mänskliga rättigheter sammanställt en rapport med kritik från flera FN­-kommittéer om ökande hatbrott, islamofobi, antisemitism, våld mot kvinnor och diskriminering av romer i Sverige.

Rapporter om ökad rasism och främlingsfientlighet i Sverige är djupt oroande. Diskriminering av romer, muslimer och migranter, hatbrott inklusive bränder mot moskéer samt det hemliga romregistret bör särskilt uppmärksammas, speciellt i ljuset av fler neonazistiska och rasistiska rörelser

FN uttrycker även missnöje med att Sverige inte har en nationell institution som övervakar mänskliga rättigheter. Man uppmanar svenska regeringen att förbjuda rasistiska och extremistiska organisationer.

Så frågan kvarstår. När skall dessa rasistiska nazi organisationer och grupperingar förbjudas i Sverige

     Det är hög tid dessa rasistiska/fascistiska partier och organisationer FÖRBJUDS en gång för alla
Namn:

E-post

Land:

Meddelande
Click for new image
Av säkerhetsskäl v.v skriv in visade 5 tecken i boxen
innan du klickar på - Skicka