Hälsingland against racism och facism!
Equality, tolerance och openness
Hälsingland - One for all. All for one!
FNs förklaring om de mänskliga rättigheterna. Artikel 1.

” Alla männsiskor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De är utrustade med förnuft och samvete och bör handla mot varandra i en anda av broderskap.”
alla män och kvinnor på detta klot
är dina bröder och systrar
Ta några minuter och gör din
test genom att svara på 10 frågor om rasism
TESTA DIG!
VAD VET DU OM RASISM
© Copyright 2014 - Helsinglandmotrasism.org
Svenska         English
Ta ställning nu. Tillsammans mot intolerans och rasism

Nu kör vi igång kampanjen Hälsingland mot rasism. Vi som driver kampanjen är ett gäng människor, både med och utan andra engagemang, som tröttnat på rasismen och fascisternas skitsnack och intoleransen i samhället och gått samman för att göra något åt saken. Var och en av oss ställer sig bakom vår gemensamma plattform. Solidaritet och jämlikhet, mot diskriminering och orättvisor i ett rättvist Hälsingland och Sverige.

Vi pekar på hur klassklyftor och orättvisor föder rasismen/främlingshat och frågar "hur kan vi råda bot på rasismen då?" Svaret är lika enkelt som självklart: genom att få ett slut på klassamhället. Men hur gör vi det? Är inte klassamhället och kapitalismen ganska abstrakta grejor?

Inte nödvändigtvis. Genom att DU organiserar dig mot rasism och olikhet ser du till att världen tar ett steg närmare mot rättvisa. Den dagen VI TILLSAMMANS gör det vi kan för att vår tillvaro ska bli mer rättvis tar vi också ett stort steg mot det rättvisa samhället.

Vill du aktivt ta del av arbetet kring Hälsingland mot rasism? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Tillsammans är vi starka, tillsammans kan vi mota bort rasister, fascister och nazisterna.  Att arbeta för ett solidariskt och jämlikt samhälle, där vi arbetar tillsammans och på lika villkor, oavsett ursprung, religiös inriktning eller vem vi väljer att älska.

         "fascism, nazism och främlingsfientlihet ska inte debatteras, den ska bekämpas."
En vis person är aldrig slav,
medan en dum och okunnig person är
slav under dumheten och okunnigheten.
“The greatest tragedy is not the brutality of the evil people,
but rather the silence of the good people”


  –  Martin Luther King Jr
FOTON. Maria G Nilsson
Vad är rasism?
Vad är svenskt?
Att enade stå emot rasism/fascism